biztonsági ajtó MABISZ és egyébb tanusítványai Biztonsági ajtó gyártás, beépítés egyedi és szabvány méretben, szín választási lehetőséggel, üvegezett kivitelben is, fúrás, törés, savazás ellen védett zárszerkezettel

tanusítvány - biztonsági ajtó

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

tanusítvány

Tanúsítványok

Meglepő módon az interneten rangos találati helyen szerepelnek  negatív tapasztalatok leírásai. Sok esetben azt tapasztaljuk, hogy MABISZ bizonylat után érdeklődnek elsőként az ügyfelek. A következő néhány sorban rövid áttekintést nyújtunk biztonsági ajtók lehetséges  tanúsítványaihoz,  a teljesség igénye nélkül.
A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) laboratóriumi körülmények között  mechanikai vizsgálatokkal és a fellelhető műszaki leírások illetve ajtó tervek alapján teszteli az ajtók mechanikai ellenáló képességét. Ezen tulajdonságokat különböző osztályokba sorolja, elsősorban aszerint, hogy mennyi időráfordítást igényel az ajtó felnyitása. Az ajtógyártók, ill. a kereskedők kérhetik termékeik minősítését. Egy műanyag ajtót, valamint  egy nagy szilárdságú acél ajtót is ugyanolyan tesztlabor körülmények között vizsgálnak.  
Az egyszerübb tájékozódás kedvéért példának említenénk az egyik legnagyobb biztosítót, a Generali Biztosító Zrt.-t. A Generali Biztosító közérthetően 1-től  4-ig terjedő mechanikai védelmi  kategóriába sorolja, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezni egy lakás bejárati ajtónak ahhoz, hogy különböző árkategóriájú biztosítást lehessen kötni a bejárati ajtó által védett lakásra. Ez egy egyszerű, mindenki számára jól érthető rövid tájékoztató leírás, ami alpján már választhatunk magunknak bitonsági ajtót. Ez a leírás egy alaprendszert tartalmaz,  szakszerü beépítés esetén, szinte bármelyik hazai gyártású, acél szerkezetü biztonsági ajtó felül teljesíti a benne foglaltakat.
Mivel az olcsó, gyenge minőségű import ajtók is sok esetben rendelkeznek MABISZ minősítéssel, ill. a csúcs minőségű hazai gyártású ajtók is minősítve vannnak ezért nehéz objektíven dönteni.
A biztonsági ajtógyártóktól kérhető az ún. műbizonylat, teljes nevén műszaki bizonylat. Egy lelkiismeretes, szakmailag felkészült  gyártó a bizonylatában többek között  szerepelteti az ajtó gyártására vonatkozó  előírásnak való megfelelőséget, kitér a biztonsági ajtó hőszigetelő képességére, mechanikai tulajdonságaira, esetleges várható élettartamára, il. egyéb minősítésekre. Álláspontunk szerint egy jól összeállított műbizonylat valamint a Generali Biztosító Zrt. által előirányzott mechanikai követelmény rendszer átfogóbb tájékoztatást nyújt az ügyfelek részére, mint egy külső cég által elkészített tanúsítvány, mivel a műbizonylatot a biztonsági ajtó tervezője illetve kivitelezője állítja ki, akik maximális részletességgel ismerik saját terméküket. Az oldal tetején többféle biztonsági ajtó termékünk közül választhat, kattintson ide.

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz