Biztonsági ajtó gyártás, beépítés egyedi és szabvány méretben, szín választási lehetőséggel, üvegezett kivitelben is, fúrás, törés, savazás ellen védett zárszerkezettel biztonsági ajtó MABISZ és egyébb tanusítványai

tanusítvány - biztonsági ajtó

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

 
 
 

Tanúsítványok

Ez sokak számára érdekes téma. Meglepő módon az interneten rangos találati helyen szerepelnek  negatív tapasztalatok leírásai. Sok esetben azt tapasztaljuk, hogy MABISZ bizonylat után érdeklődnek elsőként az ügyfelek. A következő néhány sorban rövid áttekintést nyújtunk biztonsági ajtók lehetséges  tanúsítványaihoz,  a teljesség igénye nélkül.
A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) laboratóriumi körülmények között  mechanikai vizsgálatokkal és a fellelhető műszaki leírások illetve ajtó tervek alapján teszteli az ajtók mechanikai ellenáló képességét. Ezen tulajdonságokat különböző osztályokba sorolja, elsősorban aszerint, hogy mennyi időráfordítást igényel az ajtó felnyitása. Az ajtógyártók, ill. a kereskedők kérhetik termékeik minősítését. Egy műanyag ajtót, valamint  egy nagy szilárdságú acél ajtót is ugyanolyan tesztlabor körülmények között vizsgálnak. Felületes szemlélő számára csak egy kérdés van: MABISZ bizonylat van-e az ajtóhoz? Találkoztunk olyan biztonsági ajtógyártó álláspontjával is, aki szerint a MABISZ minősítés nem ad elég objektív választ az ajtó mechanikai tulajdonságaival kapcsolatban.
Az egyszerübb tájékozódás kedvéért példának említenénk az egyik legnagyobb biztosítót, a Generali Biztosító Zrt.-t. A Generali Biztosító közérthetően 1-től  4-ig terjedő mechanikai védelmi  kategóriába sorolja, hogy milyen tulajdonságokkal kell rendelkezni egy lakás bejárati ajtónak ahhoz, hogy különböző árkategóriájú biztosítást lehessen kötni a bejárati ajtó által védett lakásra. Ez egy egyszerű, mindenki számára jól érthető rövid tájékoztató leírás, ami alpján már választhatunk magunknak bitonsági ajtót. Ez a leírás egy alaprendszert tartalmaz,  szakszerü beépítés esetén, szinte bármelyik hazai gyártású, acél szerkezetü biztonsági ajtó felül teljesíti a benne foglaltakat.
Mivel az olcsó, gyenge minőségű import ajtók is sok esetben rendelkeznek MABISZ minősítéssel, ill. a csúcs minőségű hazai gyártású ajtók is minősítve vannnak, nehéz a döntés.
A biztonsági ajtógyártóktól kérhető az ún. műbizonylat, teljes nevén műszaki bizonylat. Egy lelkiismeretes, szakmailag felkészült  gyártó a bizonylatában többek között  szerepelteti az ajtó gyártására vonatkozó  előírásnak való megfelelőséget, kitér a biztonsági ajtó hőszigetelő képességére, mechanikai tulajdonságaira, esetleges várható élettartamára, il. egyéb minősítésekre. Álláspontunk szerint egy jól összeállított műbizonylat átfogóbb tájékoztatást nyújt az ügyfelek részére, mint egy külső cég által elkészített tanúsítvány, mivel a műbizonylatot a biztonsági ajtó tervezője illetve kivitelezője állítja ki, akik maximális részletességgel ismerik saját terméküket. Az oldal tetején többféle termékünk közül választhat, kattintson ide.

 
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz